DNA

DNA Analysis

DNA

Σύγχρονες τεχνικές στη Βιοχημεία έχουν βοηθήσει τους επιστήμονες στον εντοπισμό ατόμων ανάλογα με τις διαφορές στο DNA που το κάθε άτομο έχει. Απίστευτα ισχυρές τεχνικές επιτρέπουν στους επιστήμονες να κάνουν εκατομμύρια αντίτυπα του DNA από δείγματα ίχνους στα μαλλιά, στο αίμα, ή το σάλιο και με την ανάλυση του DNA, καθορίζουν από ποιον προήλθε. Επιπλέον, δεδομένου ότι έχουμε λάβει το DNA μας από τους γονείς μας, ανάλυση των δειγμάτων DNA μπορεί επίσης να βοηθήσει στο να καθορίσει τις σχέσεις μεταξύ ατόμων.

Με βάση τα παραπάνω, το γραφείο μας συνεργάζεται με έμπειρα εργαστήρια για την ανάλυση DNA σε όσον αφορά ταυτοποίηση ατόμων, θέματα πατρότητας και θέματα απιστίας.

Ανθρώπινη ταυτότητα

Ιατροδικαστική εξέταση DNA μπορεί να καθορίσει την ανθρώπινη ταυτότητα. Νέες μέθοδοι δοκιμών DNA είναι εξαιρετικές σε ανάλυση και ευαισθησία και επομένως εφαρμόζονται σε μια ποικιλία από πηγές DNA. Αναλύσεις DNA χρησιμοποιούνται συνήθως για τον προσδιορισμό της ταυτότητας του δράστη και σε μη ταυτοποιημένα σώματα ή μέρη του σώματος που εμπλέκονται στο έγκλημα. Μια σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη νέων εφαρμογών της ανάλυσης DNA επιτεύχθηκε μέσω της βελτίωσης των μεθόδων απομόνωσης DNA. Αυτό οδήγησε στο γεγονός ότι είναι τώρα δυνατό να απομονωθεί DNA από σχεδόν οποιοδήποτε δείγμα. Οτιδήποτε βρεθεί στην σκηνή του εγκλήματος ή στο σπίτι σας, είτε είναι μικρότερο από σταγόνα αίματος, μεταχειρισμένα ενδύματα ή γυαλί, τσιγάρο, μαλλιά, ή ακόμη και ένα απλό δακτυλικό αποτύπωμα μπορεί να είναι επαρκές για να εκτελεστεί ανάλυση DNA και να καθορίσει την ταυτότητα του προσώπου που άφησε το ίχνος.

Το γραφείο μας μπορεί να εκτελέσει DNA δακτυλογράφηση από διαφορετικά δείγματα (τρίχες, τσιγάρα, λεκέδες, πετσέτες ή ρούχα, τσίχλες, κ.λπ.) που υποβάλλονται από τους πελάτες μας. Εάν δεν υπάρχει κανένα δείγμα αναφοράς, το φύλο και ο ελάχιστος αριθμός των ατόμων που συμβάλλει στο DNA καθορίζεται. Εάν παρέχεται δείγμα αναφοράς, μπορεί να καθοριστεί αν τα δύο δείγματα προέρχονται από τα ίδια ή συγγενικά άτομα.

Γονικός έλεγχος

Το ανθρώπινο γονιδίωμα αποτελείται από 6,000,000,000 ζεύγη βάσεων που αποτελούν τα γράμματα του αλφαβήτου στη γενετική. Το γονιδίωμα του κάθε ατόμου είναι ένας μοναδικός συνδυασμός που σχηματίζεται από συνδυασμό του γενετικού υλικού από τους γονείς του. Με εξαίρεση τους μονογενείς δίδυμους, δεν υπάρχουν δύο άτομα στον κόσμο με το ίδιο γενετικό υλικό. Η πατρότητα πιο συχνά προσδιορίζεται με τη σύγκριση των γονότυπων της μητέρας, του παιδιού και του δυνητικού πατέρα. Οι πιθανότητες της πατρότητας κυμαίνονται συνήθως από ένα σε αρκετά εκατομμύρια προς ένα σε πολλά δισεκατομμύρια. Πατρότητα και μητρότητα, επίσης μπορούν να αποκομιστούν χωρίς τον άλλο γονέα. Βέβαια, η πιθανότητα είναι λίγο μικρότερη, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ πειστική. Η ελάχιστη πιθανότητα που θεωρείται απαραίτητη για τη δημιουργία της πατρότητας είναι 1:10000, δηλαδή 99,99%. Άλλοι συγγενείς μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθούν για να καθοριστεί έμμεσα η πατρότητα.

Χάρη στη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας μπορούμε να εκτελέσουμε ανάλυση DNA από επιχρίσματα παρειάς (μάγουλο) και δεν υπάρχει καμία ανάγκη για την συλλογή του αίματος. Αν για κάποιο λόγο τα στοματικά επιχρίσματα δεν είναι διαθέσιμα, πολλά διαφορετικά δείγματα μπορεί να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο της πατρότητας (τσίχλες, οδοντόβουρτσα, τσιγάρα, χρησιμοποιημένα χαρτομάντηλα, κλπ)

Απιστία

Ποια άποψη είναι η πιο ακριβής-είναι οι άνθρωποι φυσικά μονογαμικά ή πολυγαμικά όντα; Για κάποιους, οι μονογαμικές σχέσεις, ιδίως στο πλαίσιο του γάμου, είναι η φυσική κατάσταση του ανθρώπου και το θεμέλιο του πολιτισμού. Άλλοι, ωστόσο, βρίσκουν την ιδέα του ενός μόνο συντρόφου να είναι βαρετή και καταπιεστική, προτιμώντας αντίθετα να αναζητήσουν πολλαπλές και ποικίλες εμπειρίες. Η απιστία στιγματίζεται από τις περισσότερες κουλτούρες του κόσμου, αλλά η ιστορική εμπειρία μας διδάσκει ότι καμία νομοθετική ή δικαστική παρέμβαση δε θα εξαλείψει εντελώς την απιστία.

Το θέμα της εμπιστοσύνης είναι κεντρικής σημασίας για οποιαδήποτε σχέση, και όταν η εμπιστοσύνη έχει χαθεί λόγω της απιστίας, η σχέση απειλείται. Ο καλύτερος τρόπος για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα και να εξαλειφθεί κάθε αμφιβολία είναι να καθοριστεί η πραγματική αλήθεια. Το γραφείο μας έρχεται εδώ ως την απόλυτη λύση. Η ανάλυση DNA σε οποιοδήποτε ύποπτο ίχνος σε ρούχα ή οποιοδήποτε άλλο είδος κατηγορηματικά μπορεί να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του προσώπου που άφησε το βιολογικό ίχνος. Έτσι, η ανάλυση DNA επιβεβαιώνει ή εξαλείφει την υποψία της απιστίας, και είναι πάντα η πραγματική αλήθεια που βγαίνει από την ανάλυση, και τελικά αυτό είναι το καλύτερο για οποιαδήποτε σχέση.